letiim 

  
               
  v   DOSYALAR
  v   YAZILAR
  v   { FORUM }
  v   DEFTERE YAZ
  v   SUNULAR
  v   RESMLER
  v   CORAFYA TESTLER

Tüm laptop fırsatları için tıklayın !

Takdir Teekkr Hesaplama Program  Ek Ders Hesaplama Program   lkokul Kayd in Ya ve Ay Hesaplama Prog   Oyunlar    MEB TABLET TAKP SSTEM
Forumdaki Son cevaplar : Karagz le Hacivat Konumalar..(Serdar102) Olak le Kartal..(Serdar102) Gezgin ehmuz le Vezir Cambaz Ali..(Serdar102) Katil Sakz..(Serdar102) Timsah Kk le Hacer..(Serdar102) Atatrkn ocukluk Anlar..(Serdar102) Masallar..(Serdar102) Sepeti le Zengin Adam - Serdar Yldr..(Serdar102) 800 ve 1500 Metre Trkiye ampiyonuydu..(Serdar102) Okul Programlarinda kullanacaginiz TUM M..(guraygunay)  Sayfa :1,2,
Men
Site sayac
Bugn : 5
Dn : 82
Toplam : 3327101
Sayfa izlenimi aldk..
Dost Siteler
 

8. Snf nklap Tarihi Bilgi Yarmas Sorular
  Yazlar || Bilgi Yarmas Sorular
   8. Snf nklap Tarihi Bilgi Yarmas Sorular


HACILAR LKETM OKULU 2007-2008 ETM VE RETM YILI 8. SINIF UBELER ARASI BLG YARIMASI SORULARI.

 

1.I.Dnya Savann sebeplerinden bir tanesi de milliyetilik akmdr. Milliyetilik fikri ilk olarak ne  zaman ortaya kmtr?

CEVAP: Fransz htilali 

 

2. Osmanl mparatorluu Avrupa devletlerinden ald borlar deyemez duruma gelmitir. Avrupa devletlerinin Osmanl devletinden alacaklarn tahsil etmek iin kurmu olduklar komisyonun ad nedir?

CEVAP: Dyun-u Umumiye daresi

 

3. I. Dnya Sava sonrasnda Bulgaristan ile itilaf devletleri arasnda imzalanan anlamann ad nedir?

CEVAP: Nyyi Antlamas

  

4. tilaf Devletleri, Birinci Dnya Sava sonucunda yenilen devletlerin durumlarn grmek iin toplant yapmlardr. Bu toplantnn ad nedir?

CEVAP: Paris Bar Konferans

 

5. Franszlarn Adana ve evresini igalleri srasnda, bu igali engellemek iin silahl mcadele ierisinde olan, merkezi stanbulda bulunan cemiyetin ad nedir?

CEVAP: Kilikyallar Cemiyeti

 

6. Anadoluda faaliyet gsteren cemiyetlerin Anadolu ve Rumeli Mdafa-i Hukuk Cemiyeti ad altnda birletirildii, manda ve himaye fikrinin kesin ve son olarak reddedildii kongrenin ad nedir?

CEVAP: Sivas Kongresi

  

7. Son Osmanl Mebusan Meclisinin alm olduu hangi karar, stanbulun 16 Mart 1920de itilaf devletleri tarafndan resmen igal edilmesine sebep olmutur?

CEVAP: Misak- Milli

 

8. 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Atekes Antlamasna dayanarak lkemizin gneyini igal eden Franszlar, Dzenli ordularmzn hangi baarsndan sonra igal ettikleri topraklardan geri ekilmilerdir?

CEVAP: Sakarya Meydan Muharebesi

 

9. Mustafa Kemalin yakn arkadalar Kazm Karabekir Paa, Ali Fuat Paa ve Rauf Bey tarafndan kurulan siyasi parti ayn zamanda ilk muhalefet partisidir. Bu partinin ad nedir?

CEVAP: Terakkiperver Cumhuriyet Frkas

 

10. Kurtulu Savanda bat Cephesinde dzenli ordularmzn kazand ilk askeri baarnn ad nedir?

CEVAP: I. nn Muharebesi

 

11. I. Dnya Sava srasnda Dou cephesinde Trk ordusunu arkadan vuran, cephe gerisinde sivil halka zlm eden ve karklk karan Ermenileri, baka bir Trk topra olan Suriye ve Hataya g ettirmitir. Bu gn gereklemesi iin hangi kanun karlmtr?

CEVAP: Tehcir Kanunu

 

12. Sevr  Antlamasna gre Mula, Antalya ve Konya evresini hangi devlet igal edecekti?

CEVAP: talya

 

13. Mondros Atekes Antlamas sonrasnda lkemiz topraklar igal edilmeye balanmt. Fakat Trk halk igallere kar tepkisini silahl direnilerle gstermitir. gallere kar ilk direni nerde balamtr?

CEVAP:  Hatay ( Drtyol)da

 

Yedek Sorular:

 

14. Samsun merkez olmak zere neboludan Batuma kadar olan blgede rum devleti kurmak isteyen cemiyetin ad nedir?

CEVAP: Pontus Cemiyeti

 

15. Birinci Dnya Savana girmemize sebep olan Almanlardan satn aldmz sylediimiz sava gemilerinin adlar nelerdir?

CEVAP: Goben ve Breslaw


[ Yazan : sanlav | Tarih: 20.04.2008 | Okunma : 32816 ]
         Oy : 27-Puan : 109



Son 5 Yorum

Ekleyen: Ogrencii
ok kolay sorularr bu ne yeeaaa
Tarih : 27.02.2014 19:02:46

Ekleyen: LMANYBO
GZEL OLMU
Tarih : 05.03.2013 17:31:44


Ekleyen: ziyaretci
gzel
 Resimler Sadece yeler iindir!

Tarih : 03.12.2012 19:00:25

Ekleyen: eliz
bu sene sonunda bizim okulunda bilgi yarmas var inallah byle korar sorarlar son senemiz okulumuza plaket kazandrmadan gitmek istemeyiz
Tarih : 06.03.2010 11:48:54




Yorum ekleyin..(Sadece yeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)

yelik
Kullanc : 
ifre : 
Hatrla :   Gizli : 

  
Anket
Eitim Senkikas yeliiniz Var m?
Evet var (34 %)
Hayr Yok (29 %)
ye olacam (4 %)
Asla ye olmam (14 %)
Fikrim yok (18 %)
1264 - Katlm
Ke Yazlar

Adem Karadeniz

TARH YANLI ANLAILIRSA BUGNN AYAI KAYAR

lhan Metinkale

GEMN VE GELECEN KISKACINDA TARH ALGIMIZ

Hilal ZEYBEKOLU

Ulubatl Hasan ve ehadet Arzusu

Civan ELK

1890DA JAPONYADA BATAN ERTURUL GEMS VE EHTLERMZ

Hlya BELGN

yiki Varsn Trke'm

Erturul GNER

SINAVLAR

Rmeysa

Derin Karanlk

Fazl MACT

BZM

Abdullah Enes GNAY

BAARILI RETMEN
En Sevilenler
 Dosyalar:

 Yazlar:
BZEGTMCYZ
Website motorumuz 2013 BizEgitimciyiz.com Ay Yildiz
Bu sayfa: 0.17 saniyede yorumland.
KPSS Delisi Eitim Siteleri eba.gov.tr    eba-meb.com   BizEgitimciyiz.com