letiim 

  
               
  v   DOSYALAR
  v   YAZILAR
  v   { FORUM }
  v   DEFTERE YAZ
  v   SUNULAR
  v   RESMLER
  v   CORAFYA TESTLER

Tüm laptop fırsatları için tıklayın !

Takdir Teekkr Hesaplama Program  Ek Ders Hesaplama Program   lkokul Kayd in Ya ve Ay Hesaplama Prog   Oyunlar    MEB TABLET TAKP SSTEM
Forumdaki Son cevaplar : Atatrkn ocukluk Anlar..(Serdar102) Masallar..(Serdar102) Sepeti le Zengin Adam - Serdar Yldr..(Serdar102) 800 ve 1500 Metre Trkiye ampiyonuydu..(Serdar102) Okul Programlarinda kullanacaginiz TUM M..(guraygunay)  Sayfa :1,2, Karagz le Hacivat: Oullar..(Serdar102) Kelolan Masallar..(Serdar102) Yeni ngilizce Hikayeler..(Serdar102) ngilizce Hikayeler - Trke Tercmeli..(Serdar102) 6. USOBO Kategorilerine Gre Sorular..(BizEgitimciyiz)
Men
Site sayac
Bugn : 50
Dn : 42
Toplam : 3322493
Sayfa izlenimi aldk..
Dost Siteler
 

6. Snf Sosyal Bilgiler Bilgi Yarmas Sorular
  Yazlar || Bilgi Yarmas Sorular
   6. Snf Sosyal Bilgiler Bilgi Yarmas Sorular


HACILAR LKETM OKULU 2007-2008 ETM VE RETM YILI 6. SINIF UBELER ARASI BLG YARIMASI SORULARI.

1.Bir istei bildirmek, bir ikayeti duyurmak veya herhangi bir konuda bilgi almak amacyla resmi veya zel kurum ve kurululara yazlan resmi yazya ne ad verilir?

CEVAP: Dileke

2. Kutup noktalarndan eit uzaklktaki noktalar birletiren ve dnyay iki eit paraya blen daireye ne denir?

CEVAP: Ekvator

3. Yeryz ekilleri bir dzleme aktarlrken belli oranlarda kltlrler. Haritalardaki bu kltme oranna ne denir?

CEAVAP: lek

4. lkbahar yalar ile yeerip yaz kurakl ile kuruyan ve karasal iklimin karakteristik bitki rtsn oluturan bitkiye ne ad verilir?

CEVAP: Bozkr

5. Yaznn icadndan nceki dnemlere ne ad verilir?

CEVAP: Tarih ncesi devirler

6. Msrllar ile Hitiler arasnda yaplan tarihin ilk bar antlamasnn ad nedir?

CEVAP: Kade Bar Antlamas

7. Trk tarihinde bilinen en eski ve ilk yazl belge olan, Trk adnn ilk defa yer ald, Bilge Kaan, Kl Tigin ve Tonyukuk adna dikilen Orhun Yaztlar gnmzde hangi lke snrlarndadr?

CEVAP: Moolistan

8. inliler ile Araplar arasndaki savata Trkler Araplarn yannda savaa katldlar ve Araplar baarl oldular. Bu olaydan sonra Trkler ile Araplar arasnda dostane ilikiler kuruldu ve Trkler arasnda slamiyet yaylmaya balad. Bu savan ad nedir?

CEVAP: Talas Sava

9. Trkenin zenginliini ispatlamak ve Trkeyi Araplara retmek iin 1072-10740 yllar arasnda yazlan eserin ad Divan- Lgatit Trktr. Bu essiz eserin yazar kimdir?

CEVAP:  Kagarl Mahmut

10. Trklerin tarih boyunca kutlad en eski bayramlardan birisi, baharn mjdecisi bayrammzn ad nedir?

CEVAP: Nevruz

11. Kitreli youn su zerine, zel hazrlanm boyalarla resim yapma ve bunu kada aktarma sanatna ne denir?

CEVAP: Ebru

12. lkemizde ok eitli hayvanclk alanlar vardr. Kkba hayvan yetitiricilii en ok blgemizde yaplmaktadr?

CEVAP:  Anadolu Blgesi

13. lkemizde herhangi bir alanda kan orman yangnn ihbar etmek iin hangi numaray kullnarz?

CEVAP:  177

Yedek Sorular:
14. Devletimizin bizlere sunduu hizmetlere harcamak iin dorudan veya dolayl olarak toplad paralara ne denir?

CEVAP: Vergi

15. Dnyada bilinen ilk yazy bulan ve kullanan devletin ad nedir?

CEVAP:  Smerler


[ Yazan : sanlav | Tarih: 20.04.2008 | Okunma : 22580 ]
         Oy : 20-Puan : 75



Son 5 Yorum

Ekleyen: glizar
Resimler Sadece yeler iindir!
Tarih : 18.08.2013 12:07:59

Ekleyen: ziyaretci
ok gzel olmu ama bize gre deil yani deil derken ok uzun sorular Resimler Sadece yeler iindir!
Tarih : 31.05.2013 08:05:59

Ekleyen: asyapic
okkkk gzelResimler Sadece yeler iindir!

Tarih : 30.05.2013 12:33:01


Ekleyen: ilayda
BU KADAR KOLAY BLG YARIMASI MI OLURResimler Sadece yeler iindir!
Tarih : 08.04.2013 16:30:30




Yorum ekleyin..(Sadece yeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)

yelik
Kullanc : 
ifre : 
Hatrla :   Gizli : 

  
Anket
Eitim Senkikas yeliiniz Var m?
Evet var (34 %)
Hayr Yok (28 %)
ye olacam (4 %)
Asla ye olmam (14 %)
Fikrim yok (18 %)
1245 - Katlm
Ke Yazlar

Adem Karadeniz

TARH YANLI ANLAILIRSA BUGNN AYAI KAYAR

lhan Metinkale

GEMN VE GELECEN KISKACINDA TARH ALGIMIZ

Hilal ZEYBEKOLU

Ulubatl Hasan ve ehadet Arzusu

Civan ELK

1890DA JAPONYADA BATAN ERTURUL GEMS VE EHTLERMZ

Hlya BELGN

yiki Varsn Trke'm

Erturul GNER

SINAVLAR

Rmeysa

Derin Karanlk

Fazl MACT

BZM

Abdullah Enes GNAY

BAARILI RETMEN
En Sevilenler
 Dosyalar:

 Yazlar:
BZEGTMCYZ
Website motorumuz 2013 BizEgitimciyiz.com Ay Yildiz
Bu sayfa: 0.14 saniyede yorumland.
KPSS Delisi Eitim Siteleri eba.gov.tr    eba-meb.com   BizEgitimciyiz.com